Top 10 # Xem Đề Thi Tiếng Anh Lớp 10 Xem Nhiều Nhất, Mới Nhất 2/2023 # Top Trend | Phusongyeuthuong.org

Đề Thi Thử Vào Lớp 10 Môn Tiếng Anh

Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh

Question 1: Supply the correct forms of the verbs in brackets.

1. People always (blame) their circumstances for what they are.

2. Over the years, She (collect) thousands of stamps.

3. “Where is Jane?” “Down stairs sir” .”She (greet) the guests.”

4. We don’t enjoy (use) as cheap labour.

5. I can’t help (feel) sorry for the hungry children. If only there (be) peace in the world.

6. I am sure the letter won’t arrive in time unless it (send) by air

7. The vase (break) when it (move) to the other room.

8. I was just about (leave) the office when the phone rang.

Question 2: Use the correct form of the words in brackets to complete sentences

1. That company has 2000 ………… ( employ)

2. I don’t know why they call him a …………. ( lie)

3. The old hotel we used to stay at has been ……………….. ( modern)

4. Conservationists believe that we should preserve the ……rainforests in the world. ( tropic)

5. The little village is very quiet and chúng tôi night. ( peace)

6. Women nowadays have more chúng tôi participate in social activities ( free)

7. The chúng tôi the new guest caused trouble to my aunt. ( arrive)

Question 3: Choose the best answer (A, B, C or D ) for each space

8. She cut herself and it’s ………..quite badly. ( blood)

9. His parents are very chúng tôi him ( pride)

10. Every week, there are two chúng tôi Ha Noi to Nha Trang. ( fly)

Jeans are very popular with young people all (1)………..the world. Some people say that jeans are the “uniform” of (2) ………… But they haven’t always been popular. The story of jeans started (3) chúng tôi hundred years ago. People in Genoa, Italy made pants. The cloth (4) chúng tôi Genoa was called “jeanos”. The pants were called “jeans”. In 1850, a saleman (5) ……….California began selling pants made of canvas. His name was Levi Strauss. (6) chúng tôi were so strong, “Levi’s pants” became (7) …….. with gold miners; farmers and cowboys. Six years (8)…………; Levis began making his pants with blue cotton (9) …………called denim. Soon after, factory workers in the United States and Europe began (10) ………jeans. Young people usually didn’t wear them.

1. A. in B. on C. over D. above

2. A. youth B. young C. youger D. youngest

3. A. lots B. much C. most D. almost

4. A. make B. makes C. making D. made

5. A. in B. on C. at D. with

Question 4: Choose the one sentence that has same meaning to the root one.

6. A. Although B. But C. Because D. So

7. A. famous B. popular C. good D. wonderful

8. A. late B. later C. latest D. last

9. A. cloth B. clothing C. cloths D. clothes

10. A. wear B. wearing C. wore D. worn

1.Would you mind waiting outside the office?

A. Did you wait outside the office?

B. Did you see anyone waiting outside the office?

C. Will you wait outside the office?

D. Do you enjoy waiting outside the office?

2. I used to go to the cinema on Saturdays.

A. I usually went to the cinema on Saturdays.

B. I got used to going to the cinema on Saturdays.

C. I didn’t go to the cinema on Saturdays

D. I usually go to the cinema on Saturdays.

3. You feel unhealthy because you don’t take any exercise.

A. if you took more exercise, you would feel healthier.

B. If you take more exercise, you will feel healthier.

Question 5: a/ There is a mistake in the sentence. Find the mistakes and correct it.

C. If you were healthier, you would take more exercise.

D. If you don’t take any exercise, you will feel unhealthy.

4. “Do you know Trang’s address?” he asked me.

A. He asked me for Trang’s address.

B. He asked me if someone knew Trang’s address.

C. He asked me if I know Trang’s address.

D. He asked me if I knew Trang’s address.

1. If he would speak more slowly, I could understand him.

Question 6: Change the following sentences into reported speech.

2. Hoang has felt much better when he took the pill.

3. Your brother hardly goes to work by bus, doesn’t he?

4. After living in London for two months, my brother got used to drive on the left.

Question 7: Complete the second sentence with the same meaning.

5. I suggested that you writing to them to accept their offer.

b/ Fill in the blanks with a suitable prepositions.

1. Translate this article .. .. .. ..English for me, please.

2. Donna is thinking of importing flowers …………Vietnam.

3. They have only been there …………. a few minutes.

4. The canoe overturned and evryone fell chúng tôi deep water.

5. I’ll come chúng tôi pick her chúng tôi 8 o’clock

1. “Please call me at 6 o’clock tomorrow morning”, said Mai

2. “Are you interested in this Language Center?” Asked Lan

3. “We will spend our holiday in Da Lat next month,” said Mrs Chi

4. “What does your son want to learn?” the man said to Mr Linh.

5. “You must come today,” Hoa said.

1. Vinh keep forgetting is homework.

Vinh is …………………

2. I would like you to help me put the chairs a way.

Do you mind…………….

3. Please don’t make any noise; I’m very tired.

I’d rather…………………….

4. This is the best computer I have ever used.

I have never………………….

Question 1: Supply the correct forms of the verbs in brackets.

5. He hasn’t chatted with his classmates through the internet for ages.

It’s ages………

6. We haven’t seen her since we left university.

The last time……………………….

7. Walking in the rain gives my brother pleasure.

My brother enjoys………………….

8. Keeping the environment clean is very important.

It’s……………

9. Minh began to collect stamps in 2000.

Minh has…………………….

10. Let’s meet inside the center, at the cafe’ corner.

How………………………………

Question 3: Choose the best answer (A, B, C or D ) for each space Question 4: Choose the one sentence that has different meaning to the root one.

Đáp án Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh

Question 5: a/ There is a mistake in the sentence. Find the mistakesand correct it.

1. are always blaming

2. has collected

3. is greeting

4. being used

Question 6: Change the following sentences into reported speech.

5. feeling – were

6. is sent

7. broke – was being moved.

8. to leave

Question 2: Use the correct form of the words in brackets to complete sentences

Question 7: Complete the second sentence with the same meaning.

1. employees 6. freedom

2. liar 7. arrival

3. modernized 8. bleeding

4. tropical 9. proud

5. peaceful 10. flights

1. C 2. A 3. D 4. D 5. A 6. C 7. B 8. B 9. A 10. B

1. C 2. A 3. A 4. D

b/ Fill in the blanks with a suitable prepositions.

1. into 2. from 3. for 4. into 5. over – up

1. Mai asked (requested) to call her at 6 o’clock the next morning.

2. Lan asked me if I was interested in that Language Center.

3. Mrs Chi said they would spend their holiday in Da Lat the next month.

4. The man asked Mr Linh what his son wanted to learn

5. Hoa said we (I) had to come today.

1. Vinh is always forgetting his homework.

2. Do you mind helping me put the chairs away?

3. I’d rather you didn’t make any noise because I am tired.

4. I have never used such a good computer/ I have never used a better computer than this.

5. It’s ages since he last chatted with his classmates through the internet.

6. The last time we saw her was when we left school.

7. My brother enjoys walking in the rain

8. It’s very important to keep the environment clean.

9. Minh has collected stamps since 2000.

10. How about meeting inside the center, at the cafe’ corner.

Đề Thi Vào Lớp 10 Môn Tiếng Anh Bình Định 2012

Thứ sáu – 29/04/2016 03:13

Thivao10.net giới thiệu Đề thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Bình Định 2012. SỞ GIÁO DỤC – ĐÀO TẠO KỲ THI TUYỂN SINH VÀO LỚP 10 THPT BÌNH ĐỊNH Khóa ngày 29 tháng 6 năm 2012

Đề chính thức Môn thi: TIẾNG ANH

Ngày thi: 29/6/2012

Thời gian làm bài: 60 phút (không kể thời gian giao đề)

PART 1. Give the right tenses and form of the verbs in the brackets. (1,5m)

1. My friends ……………. Ho Chi Minh’s Mausoleum there weeks ago. (visit)

2. Poets, writers and musicians …………… the “Ao dai” in poems, novels and songs for centuries. (mention)

3. If we plant more trees along the streets, the amount of pollution in the atmosphere …………… . (reduce)

4. My sister is on her summer holiday. She ……………. on the beach at the moment. (lie)

5. Don’t forget …………….. off the faucets. (turn)

6. I suggest …………….. garbage bins around the schoolyard. (put)

PART 2. Give the right form of the words in the brackets to finish the following sentences. (1m)

1. …………. is difficult when two people don’t speak the same language. (communicate)

2. The Internet has ………………. developed and become part of our daily life. (increase)

3. Modern patterns have been added to the “Ao dai” to make it more ……………….. . (fashion)

4. Finding that the film was ……………… , we turned off the television. (interest)

PART 3. Use the correct preposititions, relative pronouns, connectives to complete the sentences. (1m)

1. Our parents will be very proud ………… us when we pass the exam.

2. Plactic bags will cause pollution …………… they are very hard to dissolve.

3. Hue, ……………….. was recognized by UNESCO as World Heritage Site in 1993, attacts thousands of tourists.

4. You should do morning exercises regularly ……………….. you want to be healthy.

PART 4. Each sentence has ONE mistake. Find and correct it. Number 0 is an example. (1m) PART 5. Complete each space with an appropriate word. (1m)

Nowadays, many rural areas in Vietnam have been (1) …………….. and more electricity is needed. If everyone wastes energy, it will (2) ……….. run out. Students at school should learn how to (3) ……. energy, for example, they should turn off the electric lights (4) ……………. they leave their classrooms.

PART 6. Read the passage carefully and then decide if the statements are true (T) or false (F). (1m)

Big cities have problems with crowded streets, congested traffic, noise and air pollution. Everyday, thousands of vehicles fill the streets, especially during rush hours. The large numbers of cars, buses and trucks cause so much congestion. No vehicles can move in any direction. Parking is another problem. There are not enough parking facilities, and when cars try to park on the streets, there is not enough room for traffic. Finally, the traffic adds to the problem of air and noise pollution.

1. In big cities, there is a lot of traffic during rush hours. ……….

2. The traffic seldom causes air and noise pollution. ……….

3. In big cities, there are too many parking facilities. ……….

4. Cars, buses and trucks cause little congestion. ……….

PART 7. Write the sentences, using the given words. Make any changes and additions if necessary. (1m)

1. How many/ hour/ day/ you/ spend/ watch TV? ® …………………………………………………..

2. Why/ not/ we/ take part/ these/ cultural/ activities. ® …………………………………………………..

PART 8. Rewrite each sentence, beginning as shown, so that the meaning remains the same. (1,5m)

1. Liz asked me, “When does your school vacation start?” à Liz asked me ……………………………………

2. Mrs. Quyen does volunteer work. She is a retired teacher. à Mrs. Quyen, …………………………………….

3. Nobody can deny the benefits of the Internet. à The benefits of the Internet …………………… .

PART 9. Choose 2 words with underlined letters that are pronounced /z/? (0,5m)

casual, comprise, sticks, depends, install à …………………………………………… .

PART 10. Complete the dialogues with the correct responses from the box. (0,5m) Yes, I would. That’s a good idea. Not at all Yes, please Yes, of course

A: Do you mind if I borrow your laptop a moment?

B: …………………………………………………… .

A: I’m reading a newspaper. Could you turn the TV down, please?

B: …………………………………………………… .

Đáp án đề thi

SỞ GIÁO DỤC – ĐÀO TẠO ĐÁP ÁN GỢI Ý KỲ THI TUYỂN SINH VÀO LỚP 10 THPT NĂM 2012 PART 1. Give the right tenses and form of the verbs in the brackets. (1,5m)

1. My friends …… visited………. Ho Chi Minh’s Mausoleum three weeks ago. (visit)

2. Poets, writers and musicians have mentioned the “Ao dai” in poems, novels and songs for centuries.(mention)

3. If we plant more trees along the streets, the amount of pollution in the atmosphere will be reduced.(reduce)

4. My sister is on her summer holiday. She is lying on the beach at the moment. (lie)

5. Don’t forget to turn off the faucets. (turn)

6. I suggest putting garbage bins around the schoolyard. (put)

PART 2. Give the right form of the words in the brackets to finish the following sentences. (1m)

1. Communication is difficult when two people don’t speak the same language. (communicate)

2. The Internet has increasingly developed and become part of our daily life. (increase)

3. Modern patterns have been added to the “Ao dai” to make it more fashionable. (fashion)

4. Finding that the film was uninteresting, we turned off the television. (interest)

PART 3. Use the correct preposititions, relative pronouns, connectives to complete the sentences. (1m)

1. Our parents will be very proud of us when we pass the exam.

2. Plactic bags will cause pollution because/ since/ as they are very hard to dissolve.

3. Hue, which was recognized by UNESCO as World Heritage Site in 1993, attacts thousands of tourists.

4. You should do morning exercises regularly if you want to be healthy.

PART 4. Each sentence has ONE mistake. Find and correct it. Number 0 is an example. (1m) PART 5. Complete each space with an appropriate word. (1m)

Nowadays, many rural areas in Vietnam have been (1) urbanized/ electrified and more electricity is needed. If everyone wastes energy, it will (2)quickly/rapidly run out. Students at school should learn how to (3) save energy, for example, they should turn off the electric lights (4) before/ when they leave their classrooms.

PART 6. Read the passage carefully and then decide if the statements are true (T) or false (F). (1m)

Big cities have problems with crowded streets, congested traffic, noise and air pollution. Everyday, thousands of vehicles fill the streets, especially during rush hours. The large numbers of cars, buses and trucks cause so much congestion. No vehicles can move in any direction. Parking is another problem. There are not enough parking facilities, and when cars try to park on the streets, there is not enough room for traffic. Finally, the traffic adds to the problem of air and noise pollution.

1. In big cities, there is a lot of traffic during rush hours. …… T ….

2. The traffic seldom causes air and noise pollution. …… F ….

3. In big cities, there are too many parking facilities. …… F ….

4. Cars, buses and trucks cause little congestion. …… F ….

PART 7. Write the sentences, using the given words. Make any changes and additions if necessary. (1m)

1. How many hours a day do you (often) spend watching TV?

2. Why don’t we take part in these cultural activities. PART 8. Rewrite each sentence, beginning as shown, so that the meaning remains the same. (1,5m)

1. Liz asked me, “When does your school vacation start?”à Liz asked me when my school vacation started

2.Mrs. Quyen does volunteer work. She is a retired teacher.àMrs. Quyen, who is a retired teacher, does volunteer work.

3. Nobody can deny the benefits of the Internet. à The benefits of the Internet can’t be denied.

PART 9. Choose 2 words with underlined letters that are pronounced /z/? (0,5m)

ca sual, compri se, stick s, depend s, in s tall à

PART 10. Complete the dialogues with the correct responses from the box. (0,5m) Yes, I would. That’s a good idea. Not at all Yes, please Yes, of course

A: Do you mind if I borrow your laptop a moment?

B: Not at all

A: I’m reading a newspaper. Could you turn the TV down, please?

B: Yes, of course

Đề Thi Vào Lớp 10 Môn Tiếng Anh Tỉnh Bình Thuận 2013

Thứ sáu – 16/09/2016 09:49

SỞ GD & ĐT BÌNH THUẬN KỲ THI TUYỂN SINH VÀO 10 – MÔN TIẾNG ANH – 60 PHÚT NĂM HỌC 2013 – 2014

KHÓA NGÀY 10 / 07 / 2013

ĐỀ CHÍNH THỨC

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others . ( Chọn từ mà phần gạch dứoi có cách phát âm khác với các từ còn lại ) . ( 1 m )

: Choose the word or phrase ( A , B , C or D ) that best fits the blank space in each sentence . ( Chọn từ hoặc cụm từ tưong ứng thích hợp nhất để điền vào chỗ trống trong mỗi câu ) . ( 4 ms )

5./ We can …………. Natural resources by using solar energy .

A – save B – minimize C – prevent D – waste

6./ Jeans have never been out of ……………..

A – cotton B – fashion C – generation D – situation

7./ According to weather ………….. , HCM city will be sunny tomorrow .

A – typhoon B – earthquake C – tornado D – forecast

8./ Nowadays TV viewers often use …………. To interact with television .

A – telephone B – remote control C – internet D – fax

9./ They chúng tôi that house last year .

A – live B – lived C – have lived D – are living

10./ If she …………..enough money , she would buy her son a new bike .

A – has B – had C – will have D – have

11./ She asked him how old he ……………………

A – was B – were C – be D – been

12./ Easter is a festival ……………..occurs n late March or early April .

A – which B – who C – whose D – whom

13./ chúng tôi weather was cold , they went out .

A – Since B – Because C – Although D – Despite

14./ I might not be at home ………………Tuesday .

A – on B – at C – in D – for

15./ These students enjoy ……………..English in class .

A – speak B – to speak C – speaking D – spoke

16./ Don’t forget to turn chúng tôi light when you leave the room .

A – down B – up C – on D – off

17./ I used to chúng tôi early in the morning .

A – get up B – getting up C – got up D – gets up

18./ ” I think we should use bikes instead of motorbikes to save energy ” . – ” ……….” .

A – That’s a good idea . B – I’m sorry .

C – Yes , I’ll take it . D – Yes , I’d love to .

19./ You don’t have any trouble with your new job , ……………….?

A – do you B – don’t you C – you do D – you don’t .

20./ Internet is a wonderful chúng tôi modern life .

A – invent B – invention C – inventive D – inventively .

: Choose the underlined word or phrase ( A , B , C or D ) that needs correcting ( Chọn 1 từ gạch dứoi tưong ứng cần đựoc sửa ở mỗi câu ) . ( 1 m )

A B C D

A B C D

A B C D

A B C D

In general , it is not difficult to learn to use Internet services . But although Internet services are rather easy to use , you will have considerable difficulties if you are not familiar with English . In fact , a good knowledge of English is one of the most important aspects that help you use the Internet .

Learning to use a new Internet service may take a few hours , a few days or some weeks , but it takes years to learn a language so that you can use it fluently and confidently . Of course , when you know some English , you can learn more just by using it on the Internet . But at least your English should be good enough to understand commonly used words and to know what to do on the Internet .

*** Answer the questions : ( Trả lời các câu hỏi )

25./ Is it difficult to learn to use Internet services in general ?

……………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………..

27./ How long will it take to learn to use a new Internet service ?

…………………………………………………………………………………………

28./ What will happen if we are not familiar with English when using the Internet ?

…………………………………………………………………………………………..

: Rewrite the sentences in such a way that they mean almost the same as those printed before them . ( Viết lại các câu sau cho có cùng nghĩa với câu đã cho trứoc )( 2 ms )

29./ Nam wasn’t very hungry . He ate a lot of sandwiches .

Although ……………………………………………………………………

30./ ” I am a new student ” . The young man said to me .

The young man told …………………………………………………………………

31./ Why don’t we use energy – saving appliances ?

I suggest …………………………………………………………………………….

32./ Mary can’t speak Vietnamese .

Mary wishes ………………………………………………………………………………

THE END – LUCK TO YOU .

Đề Thi Tuyển Sinh Lớp 10 Môn Tiếng Anh 2022 Ở Tphcm Và Đáp Án Tiếng Anh

Chiều nay, ngày 2.6.2019, các sĩ tử lớp 9 tiếp tục với môn thi Ngoại ngữ, thời gian làm bài kéo dài 60 phút. Chúng tôi xin cập nhật đề thi tuyển sinh lớp 10 môn Tiếng Anh ở TPHCM và đáp án cùng những đánh giá của thầy cô, học sinh cùng tham khảo.

*Đề thi tuyển sinh lớp 10 môn Tiếng Anh 2019 TPHCM

*Gợi ý đáp án đề thi tuyển sinh lớp 10 môn Tiếng Anh 2019 TPHCM 

*Thầy cô và học sinh nói gì về đề thi tuyển sinh lớp 10 môn Tiếng Anh 2019 tại TPHCM? 

Sau khi kết thúc thời gian làm bài thi môn tiếng Anh kỳ thi tuyển sinh lớp 10 tại chúng tôi nhiều thí sinh cho rằng đề thi năm nay gây khó thí sinh ở phần từ vựng.

Bên cạnh đó, theo nguồn tin từ báo Tuổi Trẻ, em Nguyễn Huỳnh Mai, học sinh Trường THCS Ngô Sĩ Liên (Tân Bình), cho biết đề thi năm nay vừa tầm với học sinh. Trong số 38 câu trắc nghiệm và 2 bài tự luận, Mai làm được 30 câu.

“Đề thi so với năm ngoái dễ hơn. Chỉ khó ở phần viết lại câu và phần chọn đúng sai vì khó phân biệt được rõ ràng ý nghĩa các câu” – Mai nói.

Thí sinh Nguyễn Ái Khánh Linh lại cho rằng đề có nhiều câu khó, trong đó có một câu sai đề thí sinh được hưởng trọn điểm.

Khánh Linh cho biết với những thí sinh không có thế mạnh môn tiếng Anh thì đề thi này tương đối cao hơn khả năng các bạn, nhưng không đến nỗi điểm quá tệ.

Theo ghi nhận được từ báo Thanh Niên, kết thúc giờ làm bài môn tiếng Anh kỳ thi tuyển sinh lớp 10 tại chúng tôi một số thí sinh phản ánh câu 33 của đề thi môn này nhầm lẫn giữa ‘young’ và ‘your’ ở phần viết câu hoàn chỉnh.

Cụ thể, ở phần câu hỏi, đề in là “Some years back young…” nhưng ở chỗ cho thí sinh viết câu hoàn chỉnh, đề in là “Some years back your…”.

Trao đổi với lãnh đạo trực ban chỉ đạo thi, ông Lê Hoài Nam, Phó giám đốc Sở GD-ĐT chúng tôi xác nhận đúng như phản ánh của thí sinh, đề thi môn tiếng Anh có nhầm lẫn do lỗi đánh máy. Sở sẽ làm việc với bộ phận phụ trách chuyên môn để sao cho không ảnh hưởng đến quyền lợi của thí sinh.

Ông Trần Hữu Thắng, giáo viên Trường THCS Lê Quý Đôn (Q.3), nhận xét phản ánh của học sinh về đề thi môn tiếng Anh là do lỗi chính tả chứ đề không sai về nội dung. Sắp tới Sở cần họp với bộ phận ra đề và chấm thi để đưa ra hướng giải quyết tốt nhất cho học sinh.

(Tin: SOBEE tổng hợp)