Xem Nhiều 5/2023 #️ Tổng Hợp Đề Thi Dự Đoán Ielts Writing 2022 # Top 6 Trend | Phusongyeuthuong.org

Xem Nhiều 5/2023 # Tổng Hợp Đề Thi Dự Đoán Ielts Writing 2022 # Top 6 Trend

Cập nhật thông tin chi tiết về Tổng Hợp Đề Thi Dự Đoán Ielts Writing 2022 mới nhất trên website Phusongyeuthuong.org. Hy vọng nội dung bài viết sẽ đáp ứng được nhu cầu của bạn, chúng tôi sẽ thường xuyên cập nhật mới nội dung để bạn nhận được thông tin nhanh chóng và chính xác nhất.

Chào các bạn, trước hết các bạn cần lưu ý rằng đây là Tổng hợp dự đoán đề thi IELTS Writing cho nên bạn không thể nói rằng chắc chắn đúng 100%. Có là Gia Cát Dự hiển linh cũng không thể nói chắc chắn được.

Tôi nói với các bạn điều này không phải để các bạn không trách tôi khi không rơi vào đề thi. Điều tôi muốn nói đó là các bạn vẫn cần có một nền tảng kiến thức tốt và sự chuẩn bị kĩ càng cẩn thận thì mới có thể hi vọng đạt được những điểm số cao nhất có thể.

Không gì là không thể, nhưng vẫn có những thứ không thể nếu bạn không làm gì.

Các Tổng hợp dự đoán đề thi IELTS Writing của tôi sẽ có cập nhật thường xuyên và kèm theo hướng dẫn học chi tiết để làm sao cho việc sử dụng các bộ Tổng hợp dự đoán đề thi IELTS đạt hiệu quả tối ưu nhất.

Đề dự đoán mà không biết cách khai thác thì cũng hoàn toàn không hiệu quả.

Điều quan trọng không phải là bạn đọc các đề này và lên mạng google bài mẫu. Bài mẫu đó là của người khác, bạn có đọc chúng cũng không giải quyết được vấn đề đâu. Đó không phải ngôn ngữ của bạn.

Bước 1: Hiểu về cách viết từng dạng đề

Một gợi ý đầu tiên cho bạn đó là tìm hiểu thật kĩ về cách viết bài viết IELTS Writing.

Để hiểu hướng dẫn cụ thể nhất, chỉ dẫn từng bước về cách viết dạng bài Writing dạng Cause, Effect, Solution, bạn có thể đọc ở .

Bước 2: Nắm chắc các kiến thức cần thiết

Kiến thức trong Writing bạn cần biết đầu tiên là từ nối.

Bước 3: Viết

Bây giờ nếu còn thời gian bạn nên dành ra mỗi tuần viết khoảng 2, 3 đề là tốt nhất. Như vậy khi vào phòng thi sẽ làm rất nhanh vì có thể đã gặp đề này hoặc topic đó rồi.

Để viết tốt nhất thì bạn nên có giáo viên chữa bài, nếu bạn còn cách thời gian thi khoảng 1,5 tới 2 tháng. Bạn nên đăng ký khóa học IELTS Writing chữa bài chi tiết của tôi, tôi có thể giúp bạn tăng từ 0.5 tới 2.0 điểm trong thời gian như vậy. (Lưu ý, 1.5 tới 2 tháng học nghiêm túc mới làm nên chuyện lớn)

Tổng hợp dự đoán đề IELTS Writing cho tất cả các tháng

Để viết tốt nhất thì bạn nên có giáo viên chữa bài, nếu bạn còn cách thời gian thi khoảng 1,5 tới 2 tháng. Bạn nên đăng ký khóa học IELTS Writing chữa bài chi tiết của tôi, tôi có thể giúp bạn tăng từ 0.5 tới 2.0 điểm trong thời gian như vậy. (Lưu ý, 1.5 tới 2 tháng học nghiêm túc mới làm nên chuyện lớn)

Tổng Hợp Dự Đoán Đề Thi Ielts 2022

LƯU Ý VỀ BỘ ĐỀ DỰ ĐOÁN IELTS

Trước hết các bạn cần lưu ý rằng đây là Tổng hợp dự đoán đề thi IELTS cho nên bạn không thể nói rằng chắc chắn đúng 100%.

Tôi nói với các bạn điều này không phải để các bạn không trách tôi khi không rơi vào đề thi. Điều tôi muốn nói đó là các bạn vẫn cần có một nền tảng kiến thức tốt và sự chuẩn bị kỹ càng cẩn thận thì mới có thể hy vọng đạt được những điểm số cao nhất có thể.

Không gì là không thể, nhưng vẫn có những thứ không thể nếu bạn không làm gì.

Một số thống kê vui vẻ về bộ đề IELTS mà tôi đã gửi tới các bạn trước đây

NỘI DUNG BỘ ĐỀ DỰ ĐOÁN IELTS MIỄN PHÍ

Bộ đề này có bao gồm các nội dung sau đây

Bài test và đáp án Reading trong 2-3 tháng tới, mỗi đợt thi có tỉ lệ trúng ít nhất 1 passage trong bài đọc.

Đáp án kĩ năng Listening trong 2-3 tháng tới, mỗi đợt thi trúng tối thiểu 1 section trong bài thi.

Bộ đề Writing task 1 và Writing task 2 (có cả general) đầy đủ.

Bộ đề Speaking đủ 3 parts rất chi tiết (50 topic)

HƯỚNG DẪN Đăng ký nhận bộ đề dự đoán IELTS 4 kĩ năng hoàn toàn miễn phí

Bước 1: Đọc tiếp các nội dung tiếp theo để nắm rõ được kết cấu của bộ đề và cách sử dụng bộ đề để khai thác hiệu quả tối đa giá trị của bộ đề.

Bước 2: Làm theo hướng dẫn ở bên dưới gồm điền Form thông tin và Comment theo nội dung hướng dẫn.

KHÔNG GỬI BẤT KỲ TIN NHẮN GÌ LIÊN QUAN TỚI BỘ ĐỀ MIỄN PHÍ NÀY QUA FANPAGE HAY QUA HỆ THỐNG TIN NHẮN TRÊN WEBSITE NÀY. CÓ RẤT NHIỀU BẠN HAY LÀM PHIỀN TÔI QUA TIN NHẮN!!!

Dùng chức năng chat để hỏi về bộ đề là đang làm phiền tôi. Mong bạn không làm phiền tôi bằng những request thế này. Bạn nào nhắn tin tôi sẽ không gửi!!!

Xin đừng nhắn tin.

Giới thiệu bộ đề dự đoán IELTS mỳ ăn liền – bộ đề dự đoán thu gọi

Hỏi: Bộ đề Mỳ Ăn liền có gì khác so với bộ đề miễn phí này?

Bộ đề Mỳ Ăn Liền sẽ có các đáp án ngắn gọn và tập trung hơn giúp bạn học các kĩ năng như writing hay speaking nhanh hơn, dễ hơn, dễ áp dụng khi đi thi và điểm cao hơn.

Bộ đề Mỳ Ăn Liền có bộ đề Reading và bộ đáp án Listening thu gọn hơn bộ miễn phí giúp bạn dễ học và dễ trúng hơn.

Bộ đề Mỳ Ăn Liền có cả 4 kỹ năng và hàng tuần có cập nhật giới hạn đề thi (cho writing và speaking), tức có danh sách ưu tiên những đề nào dễ trúng hơn để bạn có thể học tập trung hơn. Tỉ lệ trúng của danh sách này đang là 92%.

HƯỚNG DẪN SỬ DỤNG BỘ TỔNG HỢP ĐỀ DỰ ĐOÁN CHO BÀI THI IELTS READING

Ở đây tôi giới thiệu kỹ và chi tiết một chút về các bộ đề này tới bạn.

Bộ đề Reading này có khá nhiều đề, mỗi đề đều đầy đủ passage và các câu hỏi.

Chất lượng bài đọc passage thì là rất tốt, đảm bảo bạn có thể sử dụng để đọc hiểu.

Tuy nhiên, các câu hỏi thì tôi chưa đặt niềm tin là nó tốt và chính gốc. Lí do là bởi vì nhiều câu hỏi là do người soạn đề tự soạn ra dựa theo bộ đề gốc (có thể gọi là bị leak ra), vì vậy mà bộ đề này xét về câu hỏi thì mức độ tin cậy chỉ là 70 80% thôi.

Tuy vậy, các bạn vẫn có thể sử dụng để ôn thi hiệu quả.

Tôi có gửi tới các bạn danh sách khoảng 40 đề thi có tỉ lệ ra cao nhất vào thời gian 12 tháng tới. Các bạn sắp thi thì tỉ lệ cao hơn, các bạn chưa thi ngay thì vẫn có thể dùng để học ôn được (vẫn có tỉ lệ trúng cao).

Thông thường cứ 3 – 4 tháng tôi sẽ lại cập nhật một lần và bổ sung bài mới để giữ ở mức 40 đề.

Với các bạn mà mua bộ đề thì sẽ được nhận 120 passages đầy đủ cho 12 tháng thi. Đây là cơ sở rất tốt để các bạn có thể sử dụng để luyện tập và tỉ lệ trúng là cực kỳ cao nếu bạn thực sự sử dụng chúng để ôn thi.

Cách sử dụng bộ đề dự đoán IELTS Reading

Bộ đề Reading này nên được sử dụng đúng cách. Ở đây tôi gợi ý cho các bạn các bước luyện tập như sau:

Bước 1: Làm đề như bình thường, nên chọn các dạng bài khó hoặc mình thấy ghét nhất để làm trước.

Bước 2: Kiểm tra đáp án

Bước 3: Dịch bài đọc và so sánh đáp án

Bước 4: Giải thích các câu sai để hiểu tại sao mình sai

Bước 5: Đọc lại bài đọc vài lần để nhớ và nắm được cấu trúc của bài đọc.

Lưu ý, các bạn nên dành thời gian đọc hiểu thật kỹ, có thể dịch chi tiết để hiểu các bài đọc trong các đề thi này. Đây cũng là các bài tập mà học sinh tại các lớp học IELTS của tôi đang áp dụng để nâng trình độ.

Khi vào phòng thi nếu gặp các đề đó thì sẽ rất lợi thế khi bạn đã biết nội dung bài đọc nói gì rồi.

Danh sách các đề Reading đã dự đoán bạn có thể tìm ở dưới, bằng cách đăng ký vào form. Vì để bảo mật cho bộ đề (các bạn biết đó, nhiều kẻ ghen ăn tức ở đang tìm cách phá bằng cách report để xóa link tải bộ đề) nên tôi sẽ gửi link bằng email và sẽ gửi một code để các bạn tải bộ đề qua SMS. Khi tải bộ đề nếu hệ thống có yêu cầu thì các bạn nhập code này (có thể yêu cầu hoặc không, tùy random) để có thể tải bộ đề này..

HƯỚNG DẪN SỬ DỤNG BỘ TỔNG HỢP ĐỀ DỰ ĐOÁN CHO BÀI THI IELTS LISTENING

Bộ đề IELTS Listening thì hơi khác với bộ Reading, đó là chỉ có đáp án thôi chứ không có đề thi.

Tuy vậy thì các đề thi IELTS Listening dạng Recent Test vẫn được cập nhật rất đều trên page IELTS Duc Thang Bui (có cả file nghe và bài tập). Các bạn tìm tới page IELTS Duc Thang Bui sẽ thấy là mỗi tuần có 2 3 bài test.

Có lưu ý chút là đề Listening này một số đề có đáp án có thể sai một chút vì các bạn thông cảm là đề nhiều quá mà không phải lúc nào tôi cũng có thể ngồi check để sửa đáp án được.

Quay lại bộ đề dự đoán IELTS Listening,

Bộ đề này thực chất là các đáp án cho từng section.

Việc của các bạn là học thuộc các đáp án này. Nghe thật đáng sợ.

CÁCH SỬ DỤNG BỘ ĐỀ IELTS LISTENING

Bước 1: Đọc một đáp án của một section, ví dụ section 1.

Bước 2: Dựa trên các thông tin đáp án này, thử suy đoán xem là nội dung của bài nghe sẽ nói về cái gì. Bởi vì khi đi thi rất có thể bạn sẽ nhớ ra được nội dung này, khi đó, đáp án gần như nằm ở trong đầu các bạn rồi.

Bước 3: Tra thật kỹ các phát âm của các từ trong đáp án. Đi thi kiểu gì các từ này cũng lặp lại và được sử dụng nhiều lần, nên bạn phải nắm chắc phát âm của chúng.

Ngoài ra thì bạn cũng nên nắm chắc các cách làm các dạng bài khó trong bài thi IELTS Listening. Bạn có thể tham khảo bài kinh nghiệm từ thí sinh IELTS Listening 9.0 với nhiều tips, chiến thuật và phương pháp học hiệu quả.

Danh sách các đề Listening đã dự đoán bạn có thể tìm ở dưới, bằng cách đăng ký vào form. Vì để bảo mật cho bộ đề (các bạn biết đó, nhiều kẻ ghen ăn tức ở đang tìm cách phá bằng cách report để xóa link tải bộ đề) nên tôi sẽ gửi link bằng email và sẽ gửi một code để các bạn tải bộ đề qua SMS. Khi tải bộ đề nếu hệ thống có yêu cầu thì các bạn nhập code này (có thể yêu cầu hoặc không, tùy random) để có thể tải bộ đề này.

HƯỚNG DẪN SỬ DỤNG BỘ TỔNG HỢP ĐỀ DỰ ĐOÁN CHO BÀI THI IELTS WRITING

Về bộ đề dự đoán IELTS Writing thì tôi có cung cấp tới các bạn thế này

Đề IELTS Writing Task 1 sẽ bao gồm các hình vẽ khá rõ nét. Nhiều hình gốc mờ tịt, chất lượng cực xấu. Nhiều nơi họ kệ bạn nhưng tôi cũng ngồi vẽ lại (đúng đợt rảnh nên ngồi vẽ lại chút).

Đề IELTS Writing Task 2 sẽ bao gồm danh sách các đề bài (khoảng 40 – 50 đề).

Các đề này tôi cũng sẽ có cập nhật thường xuyên để giúp các bạn nắm được xu hướng của đề.

Với các bạn học viên hoặc mua bộ đề thì chỉ có thêm ưu điểm là có sẵn lời giải cho các đề này thôi.

Tuy nhiên, có đề dự đoán mà không biết cách khai thác thì cũng hoàn toàn không hiệu quả.

Điều quan trọng không phải là bạn đọc các đề này và lên mạng google bài mẫu hoặc đọc các bài mẫu band điểm 8+ (nếu bạn mua thì có sẵn). Bài mẫu đó là của người khác, bạn có đọc chúng cũng không giải quyết được vấn đề đâu. Đó không phải ngôn ngữ của bạn.

Vì thế, bạn nên theo các bước ở đây để khai thác bộ đề hiệu quả nhất

Bước 1: Hiểu về cách viết từng dạng đề

Một gợi ý đầu tiên cho bạn đó là tìm hiểu thật kĩ về cách viết bài viết IELTS Writing.

Để hiểu hướng dẫn cụ thể nhất, chỉ dẫn từng bước về cách viết dạng bài Writing dạng Cause, Effect, Solution, bạn có thể đọc ở đây.

Bước 2: Nắm chắc các kiến thức cần thiết

Kiến thức trong Writing bạn cần biết đầu tiên là từ nối.

Bây giờ nếu còn thời gian bạn nên dành ra mỗi tuần viết khoảng 2, 3 đề là tốt nhất. Như vậy khi vào phòng thi sẽ làm rất nhanh vì có thể đã gặp đề này hoặc topic đó rồi.

Để viết tốt nhất thì bạn nên có giáo viên chữa bài, nếu bạn còn cách thời gian thi khoảng 1,5 tới 2 tháng. Bạn nên đăng ký khóa học IELTS Writing chữa bài chi tiết của tôi, tôi có thể giúp bạn tăng từ 0.5 tới 2.0 điểm trong thời gian như vậy. (Lưu ý, 1.5 tới 2 tháng học nghiêm túc mới làm nên chuyện lớn)

Danh sách các đề Writing đã dự đoán bạn có thể tìm ở dưới, bằng cách đăng ký vào form. Vì để bảo mật cho bộ đề (các bạn biết đó, nhiều kẻ ghen ăn tức ở đang tìm cách phá bằng cách report để xóa link tải bộ đề) nên tôi sẽ gửi link bằng email và sẽ gửi một code để các bạn tải bộ đề qua SMS. Khi tải bộ đề nếu hệ thống có yêu cầu thì các bạn nhập code này (có thể yêu cầu hoặc không, tùy random) để có thể tải bộ đề này.

HƯỚNG DẪN SỬ DỤNG BỘ TỔNG HỢP ĐỀ DỰ ĐOÁN CHO BÀI THI IELTS SPEAKING

Bộ đề dự đoán IELTS Speaking sẽ bao gồm các câu hỏi cho Part 1.

Part 2 thường có khoảng 20 – 30 topics. Kèm theo là part 3 theo các topic đó.

Với các bạn mua bộ đề hoặc là học viên lớp IELTS Online thì sẽ có bộ đề kèm đáp án chi tiết, highlight rõ từ vựng ăn điểm để các bạn tập trung học và sử dụng khi đi thi giúp ăn điểm.

Thời hạn của bộ đề thường là theo quý, tức là cứ 3,4 tháng thì tôi sẽ cập nhật bộ đề. Nhưng theo như tôi thấy thì tỉ lệ thay đổi nó chỉ khoảng 20 – 30% thôi, và thực ra có thay đổi thì topic cũng vẫn vậy thôi.

Đề Speaking luôn nhiều, vì thế các bạn nên tải về sớm, chuẩn bị về mặt từ vựng và luyện tập trả lời để có thể tự tin khi vào phòng thi.

Thực tế là nếu các bạn học lớp IELTS Online, các giáo viên sẽ chữa chi tiết cho bạn theo câu trả lời của bạn dựa trên bộ đề của bạn. Với việc chữa bài chi tiết như vậy thì kĩ năng Speaking không phải vấn đề khó.

Ngoài ra, bạn còn cần phải nắm được các kiến thức cần thiết về:

Phát âm Ngữ pháp

Từ vựng

Các chiến thuật trả lời Một số mẫu câu trả lời cho bài thi Speaking Danh sách các đề Speaking đã dự đoán bạn có thể tìm ở dưới, bằng cách đăng ký vào form. Vì để bảo mật cho bộ đề (các bạn biết đó, nhiều kẻ ghen ăn tức ở đang tìm cách phá bằng cách report để xóa link tải bộ đề) nên tôi sẽ gửi link bằng email và sẽ gửi một code để các bạn tải bộ đề qua SMS. Khi tải bộ đề nếu hệ thống có yêu cầu thì các bạn nhập code này (có thể yêu cầu hoặc không, tùy random) để có thể tải bộ đề này.

Giới thiệu bộ đề dự đoán IELTS mỳ ăn liền – bộ đề dự đoán thu gọi

Hỏi: Bộ đề Mỳ Ăn liền có gì khác so với bộ đề miễn phí này?

Bộ đề Mỳ Ăn Liền sẽ có các đáp án ngắn gọn và tập trung hơn giúp bạn học các kĩ năng như writing hay speaking nhanh hơn, dễ hơn, dễ áp dụng khi đi thi và điểm cao hơn.

Bộ đề Mỳ Ăn Liền có bộ đề Reading và bộ đáp án Listening thu gọn hơn bộ miễn phí giúp bạn dễ học và dễ trúng hơn.

Bộ đề Mỳ Ăn Liền có cả 4 kỹ năng và hàng tuần có cập nhật giới hạn đề thi (cho writing và speaking), tức có danh sách ưu tiên những đề nào dễ trúng hơn để bạn có thể học tập trung hơn. Tỉ lệ trúng của danh sách này đang là 92%.

Đăng ký nhận bộ đề dự đoán IELTS 4 kĩ năng hoàn toàn miễn phí

Bước 1:

Bước 2:

Đăng ký nhận bộ đề dự đoán IELTS 4 kĩ năng cho ngày thi tháng mm/yyyy

Trong đó mm/yyyy là tháng và năm của đợt thi IELTS mà bạn muốn nhận được.

Đồng thời tôi cũng mong bạn có thể chia sẻ thêm về lí do bạn thi IELTS, kĩ năng nào bạn thấy khó khăn nhất, bạn có gặp khó khăn nào với tiếng Anh?

KHÔNG GỬI BẤT KỲ TIN NHẮN GÌ LIÊN QUAN TỚI BỘ ĐỀ MIỄN PHÍ NÀY QUA FANPAGE HAY QUA HỆ THỐNG TIN NHẮN TRÊN WEBSITE NÀY. CÓ RẤT NHIỀU BẠN HAY LÀM PHIỀN TÔI QUA TIN NHẮN!!!

Dùng chức năng chat để hỏi về bộ đề là đang làm phiền tôi. Mong bạn không làm phiền tôi bằng những request thế này. Bạn nào nhắn tin tôi sẽ không gửi!!!

Bước 3: Đọc kỹ hướng dẫn sử dụng chi tiết ở dưới cho từng kỹ năng trong bộ đề để khai thác bộ đề dự đoán IELTS một cách hiệu quả nhất.

Xin đừng nhắn tin.

Giới thiệu bộ đề dự đoán IELTS mỳ ăn liền – bộ đề dự đoán thu gọi

Hỏi: Bộ đề Mỳ Ăn liền có gì khác so với bộ đề miễn phí này?

Bộ đề Mỳ Ăn Liền sẽ có các đáp án ngắn gọn và tập trung hơn giúp bạn học các kĩ năng như writing hay speaking nhanh hơn, dễ hơn, dễ áp dụng khi đi thi và điểm cao hơn.

Bộ đề Mỳ Ăn Liền có bộ đề Reading và bộ đáp án Listening thu gọn hơn bộ miễn phí giúp bạn dễ học và dễ trúng hơn.

Bộ đề Mỳ Ăn Liền có cả 4 kỹ năng và hàng tuần có cập nhật giới hạn đề thi (cho writing và speaking), tức có danh sách ưu tiên những đề nào dễ trúng hơn để bạn có thể học tập trung hơn. Tỉ lệ trúng của danh sách này đang là 92%.

FORM ĐĂNG KÝ NHẬN BỘ ĐỀ MIỄN PHÍ

Mỗi bộ đề này tốn của tôi 400k để mua và ít nhất 2 giờ giờ lọc và chọn đề. Vì thế nên bạn chỉ cần làm một việc rất đơn giản đó là chia sẻ giúp tôi bài này lên facebook hay twitter thông qua nút chia sẻ ở dưới.

Hãy đăng ký khóa học IELTS Online – Học trực tuyến như học trực tiếp cực kỳ hiệu quả

Tổng Hợp Đề Thi Ielts Writing 2022

Trong bài viết hôm nay, Anh ngữ UEC – Địa chỉ học luyện thi IELTS uy tín tại Đà Nẵng, sẽ tổng hợp đề thi IELTS Writing 2020 quý 1 cập nhật nhanh và chính xác giúp sĩ tử luyện thi IELTS nắm bắt được xu hướng và độ khó của đề thi IELTS.

Đề thi IELTS Writing 2020 tháng 1/2020

Hướng dẫn giải chi tiết đề thi IELTS Writing ngày 04/01

Hướng dẫn giải chi tiết đề thi IELTS Writing ngày 16/01/2020

Dạng bài Discuss both views tương đối phổ biến trong phần thi viết IELTS (chỉ sau dạng Agree or Disagree), yêu cầu người viết đưa ra sự phân tích về 2 quan điểm trái ngược hoặc khác nhau về cùng một vấn đề nào đó và đưa ra ý kiến của mình.

The factors contributing to performance in sport are continually being investigated by sports scientists and athletes. While some people would argue that a person’s physical attributes determines their level of performance in sport, I believe that mental conditioning is also a highly important factor.

On one hand, it is undeniable to say that a person’s physical characteristics play a major role in their performance in sport. In some sports, being able to run extremely fast, or lift or throw something very heavy is one of the main aspects of the sport. Without a strong physical body, and high level of coordination, people would not be able to perform to a high level. Take many Olympic sports for example. In the 100m sprint, athletes need to have powerful legs in order to be able to run at high speeds. There is of course some mental conditioning needed, but without strong legs, you cannot compete at a high level. Another good example is Olympic weightlifting. The basis of being able to lift extremely heavy weights is powerful, conditioned muscles.

However, high levels of strength and fitness are not the only factor that allows athletes to perform well. To be able to consistently perform at a very high level, athletes also need to be mentally strong. Professional athletes in particular need to have the determination and focus to be able to continually train and perform for many years, despite the many setbacks that they may face, such as injuries and loss in competition. Being able to mentally focus and concentrate whilst under pressure during a competition is also extremely important. For example, maintaining composure whilst being surrounded by thousands of screaming fans when trying to kick the winning penalty kick in a football match would be extremely difficult, and this is where mental strength is highly important.

In conclusion, although physical strength and ability are highly important in sports performance, mental strength and focus also play an important role, particularly when it comes to elite athletes and high levels of performance and competition.

physical attribute (n): đặc điểm về thể chất

mental conditioning (n): sự tôi luyện về mặt tinh thần

physical characteristic (n): đặc điểm về thể chất

a strong physical body (n): một thể trạng mạnh khỏe, cường tráng

high level of coordination: khả năng phối hợp cao

perform to a high level = compete at a high level: thể hiện tốt trong thi đấu

powerful, conditioned muscles (n): hệ cơ bắp khỏe mạnh, dẻo dai

high levels of strength and fitness: tình trạng sức khỏe tốt

consistently perform at a very high level: thể hiện tốt trong thời gian dài

mentally strong (adj): minh mẫn, ổn định về mặt tinh thần

determination and focus: sự quyết tâm và khả năng tập trung

despite the many setbacks that they may face: gặp phải đối thủ đáng gờm

mentally focus and concentrate whilst under pressure: tập trung dưới áp lực

maintain composure: giữ được sự bình tĩnh.

Đề thi IELTS Writing 2020 tháng 2/2020

Chủ đề Sugar-based drinks là những loại đồ uống có đường như là Coca-Cola, Monster v.v.

Đề bài yêu cầu người viết đưa ra các lý do và cách làm người dân tiêu thụ ít loại đồ này

People are consuming more and more sugar-based drinks such as soft or energy drinks. I will discuss a number of reasons for this as well as several ways to encourage people to reduce their consumption of such drinks.

There are two main reasons why sugar-based drinks are consumed in large amounts everyday. Firstly, such drinks provide extra energy, increase mental alertness and help consumers to maintain high concentration necessary for their work. Most modern jobs are becoming more and more demanding and require people to spend greater effort to succeed, consequently leading to the popularity of sugar-based drinks. Secondly, the increased consumption of sugar-based drinks is linked to consumers’ lack of awareness and knowledge of a healthy diet and lifestyle as well as the dominance of fast food in the food industry. That is why sedentary lifestyles and convenient but nutrient-poor meals which include sugar-based drinks like Coca-Cola or Pepsi are being favored by a large number of people.

Although reducing the consumption of sugar-based drinks is a complex task, there are a few ways that could be done to discourage people from using those drinks regularly. One instance is to impose higher taxes on the production and distribution of sugar-based drinks, which inevitably increases their price. This may have an effect on the amount of such drinks being consumed. Another thing is that there should be more educational propagation campaigns that encourage people to follow healthy dietary guidelines and lifestyles and to refrain from using sugar-based drinks.

In conclusion, the problem of people having more and more sugar-based drinks is caused by a number of factors as discussed in the essay. Increasing taxes on sugar-based drinks and running propagation campaigns to raise consumers’ awareness of their health are two feasible solutions to combat such problem.

Soft or energy drinks: Nước ngọt hoặc đồ uống năng lượng (bò húc)

The consumption of sugar-based drinks: Sự tiêu thụ của đồ uống có đường

To increase mental alertness: Tăng cường sự tỉnh táo

To maintain high concentration: Duy trì sự tập trung cao độ

One’s lack of awareness and knowledge of a healthy diety and lifestyle: Sự thiếu nhận thức và kiến thức về một chế độ ăn uống và lối sống lành mạnh

The dominance of fast food: Sự thống trị của đồ ăn nhanh

Sedentary lifestyles: Những lối sống ít vận động

Convenient but nutrient-poor meals: Những bữa ăn tiện lợi nhưng ít dinh dưỡng

To impose higher taxes on something: Đánh thuế cao hơn lên cái gì

The production and distribution of sugar-based drinks: Sự sản xuất và phân phối đồ uống có đường

Educational propagation campaigns: Những chiến dịch truyền thông mang tính giáo dục

To follow healthy dietary guidelines and lifestyles: Theo lối sống và hướng dẫn về chế độ ăn uống lành mạnh

To refrain from using sugar-based drinks: Hạn chế sử dụng đồ uống có đường

Thân bài 1: So sánh việc đọc sách và xem TV. Trẻ em phải sử dụng trí tưởng tượng của mình để hình dung ra các tình huống, chi tiết trong sách. Trong khí đó, với hình ảnh có sẵn khi xem TV, trẻ em sẽ dễ hình dung ra nội dung và ít cần đến trí tưởng tượng.

Thân bài 2: Đọc sách giúp trẻ em phát triển khả năng sử dụng ngôn ngữ. Học được nhiều từ vựng hơn thông qua các tình huống cụ thể trong sách.

Kết bài: Paraphrase lại Thesis Statement và nêu lại quan điểm.

Many people believe that reading books is more beneficial for children compared to watching TV or playing computer games. Personally, I completely agree with this opinion and will analyze my point of view in the essay below.

To begin with, children can better improve their imagination through reading books in comparison with watching TV or playing games. By reading stories, children have to use their imagination to create a vision and visualize all events described by words in the book. While reading, they will create images, thoughts and opinions in their mind, thus enhancing their imagination and creativity. Meanwhile, this can hardly be the case for watching TV, as TV already provides them with the full image and vibrant colours. Consequently, it is reasonable to say that reading books help children produce more imaginative responses compared to watching TV.

Thân bài 1: Mua sắm trực tuyến có ảnh hưởng tốt và xấu tới môi trường.

Kết bài: Paraphrase lại Thesis Statement và nêu lại quan điểm.

In recent years, online shopping has gained more and more popularity all over the world. This tendency has several impacts on the environment and on various jobs related to electronic commerce.

The rise of online shopping is both beneficial and harmful to the environment to some extent. One obvious benefit of this trend is that it can help reduce the number of private vehicles travelling to brick-and-mortar stores since orders of customers from different locations can be grouped and delivered to homes at once. This will eventually lessen a great deal of exhaust fumes which is one of the causes of air pollution. However, if people are encouraged to shop online more, more plastic wastes will be released to the environment, especially water body such as rivers and oceans. This, as a consequence, will do harm to natural habitats of numerous marine species and worsen the problem of environmental pollution.

The growth of e-shopping has also brought both negative and positive impacts on people’s employment. On the one hand, this trend has created a variety of work opportunities for people, especially for those who major in information technology. To maintain an e-store, there will be a need for many kinds of jobs such as database administrators, web designers, delivery drivers, etc. On the other hand, when e-shopping is becoming more and more popular, an influx of people working at traditional retail stores might lose their jobs and face unemployment. This will place a huge burden on the government to create alternative jobs for these individuals, which might take a long time and require a large amount of budget.

In conclusion, online shopping impacts the environment and the labour market in both positive and negative ways.

Đề thi IELTS Writing 2020 tháng 3/2020

Kết bài: Paraphrase lại Thesis Statement và nêu lại quan điểm.

While some people say job satisfaction is more essential than job security, there are those who claim that a permanent job is of greater significance. This essay discusses both sides of the argument and why I believe job satisfaction plays a more important role than job security.

On the one hand, some people believe a permanent job is more important because of the stability and credibility it brings. In terms of finance, workers with a permanent job know exactly their monthly income, and thus are in full control of their financial plan. As a consequence, they will no longer have to worry about short-term financial problems, such as bills and debts, and could be fixated on other important matters like their career trajectory. In addition, staying loyal to one job results in higher credibility, as many employers view prioritizing job security as an indicator of organizational commitment. Gaining the trust of employer opens many opportunities for promotion and additional perks, be it bonuses or extra day-offs.

On the other hand, there are several reasons why job satisfaction is believed to be more important than job security. A worker gains satisfaction when his needs and desires are fulfilled. For example, Google provides gym, climbing walls, or video gaming machines in most of its offices to suit different needs and desires of its employees. Once satisfied, workers are less likely to suffer from work stress or burnout, enhancing productivity and employee morale. As for employers, keeping their employees satisfied is an effective way to reduce turnover rate. A person who is satisfied with their job is less likely to be job seeking, and making it easier for companies to recruit and retain talents.

In conclusion, while some people believe job security plays a more significant role because of financial stability and work credibility, I side with those who believe the importance of job satisfaction exceed that of job security, as satisfied employees are more likely to be more productive and committed to the organization.

Credibility: độ tín nhiệm.

Organizational commitment: sự gắn bó với tổ chức.

Work stress or burnout: áp lực công việc và sự quá tải, kiệt sức.

Turnover rate: tỷ lệ nghỉ việc.

Thân bài:

Tại sao đọc báo hoặc xem các chương trình thời sự là tốn thời gian.

Idea 1: không giúp chúng ta đưa ra quyết định tốt hơn trong cuộc sống.

Idea 2: con người bị thu hút quá nhiều bởi những tin tức giật gân , gây sốc.

Kết bài: Paraphrase lại Thesis Statement và nêu lại quan điểm.

It is argued that there is no use in reading newspapers and watching news programs on television because news is irrelevant to people’s daily lives. From my perspective, I somewhat agree with this point of view because although I believe there is a connection between news and people’s lives, reading newspapers and watching news on television is pointless.

To begin with, I disagree that news do not have any sort of connection to everyday life. By definition, news are information or reports about recent events and are often categorized into different topics, each of which will attract a certain group of audience. For example, sport-minded people will be interested in reading sport news, while businessman will be more concerned with economic news. In other words, human’s interests in various fields will always be the glue that links news with people’s lives no matter what.

Although news is connected to people’s lives, I do believe reading newspapers or watching television news programs is a waste of time. We can read up to thousands of articles every day, yet very few of them help us make better decisions for our life, business or career. For example, weather forecasts and political news do not affect most of us. In addition, news produces news that captures viewers’ attention since the human brain reacts disproportionately to different types of information. Scandalous, shocking or people-based news, which often hold little value, stimulate us and consume a large amount of our time although we barely learn anything useful out of them.

In conclusion, I argue against the statement claiming that news has no connection to people’s lives because news reports what people are interested in. However, I firmly agree that reading news is a waste of time since it does not help people make better decisions and the media is biasing a large amount of non-helpful news.

Categorized: phân loại.

Sport-minded: quan tâm thể thao.

Capture attention: thu hút sự chú ý.

Disproportionately: không đều.

Some people claim that attending a performance live gives more delight and pleasure than watching the same events on screen. In my opinion, I somewhat disagree with this conviction because each situation is more enjoyable than one another to different kinds of audiences.

On the one hand, going to live performances is more enjoyable to some groups of people. First, sociable audiences prefer to attend these events to enjoy a feeling of togetherness. During a concert or a sports game, people could dance and chant together, which is a stimulating experience for outgoing individuals. Besides, attending live performances gives the audience a chance to have personal interactions with their favorite artists or athletes. For many people, the difference between interacting with their idols in real life, which is a much more pleasant experience, and through a TV screen is as different as night and day.

On the other hand, watching the same events on television is more enjoyable for people with certain characteristics. First of all, television broadcast suits those who want full control of their surroundings when they watch a performance. To be more specific, home viewers could adjust the positions of the seat or the television to their liking, whereas a live event usually only allows the audience to stay in a fixed seat. Furthermore, television audiences are also bothered by fewer distractions than live audiences. For example, people who just want to focus on the performance could avoid attending live events, where noise coming from exciting fans could easily distract them and disturb their experience.

In conclusion, I reiterate my disagreement with the opinion stating that going to a live performance is more enjoyable than watching the same event on television. While extroverted people and those who want to meet their favorite artists or athletes would prefer to attend live performances, Television broadcast is more preferable for those wanting either no distraction or a full control of their surroundings.

Feeling of togetherness: sự hoà mình với đám đông.

Have personal interaction: có tương tác cá nhân.

Distractors: thứ gây mất tập trung.

Disturb their experience: ảnh hưởng trải nghiệm.

Tổng hợp đề thi IELTS Writing 2020 – Quý 2

Tổng hợp đề thi IELTS Writing 2020 – Quý 3

Tổng hợp đề thi IELTS Writing 2020 – Quý 4

Tổng Hợp Đề Thi Ielts Writing 2022 – Ielts Writing Recent Actual Test

Tổng hợp đề thi IELTS Writing 2018.

Tháng 1

6/1/2018

Task 1: Line grapgh: The graph below shows the number of enquiries received by the Tourist Information Office in one city over a six-month period in 2011.

Task 2: Some people think that it is more beneficial to take part in sports which are played in teams, like football, while other people think that taking part in individual sports, like tennis or swimming, is better. Discuss both views and give your own opinion.

Band 8 Sample [Task 1]

13/1/2018

Task 1: The table shows the number of employees and factories producing silk in England and Wales between 1851 and 1901.

Task 2: People living in large cities today face many problems in their everyday life. What are these problems? Should governments encourage people to move to smaller regional towns?

Band 8 Sample

18/1/2018

Task 1: Process: The diagram below shows how orange juice is produced.

Task 2: Maintaining public libraries is a waste of money since computer technology can replace their functions. Do you agree or disagree?

Band 8 Sample

20/1/2018

Task 1: The bar shows the percentage of people going to cinemas in one European country in different days.

Band 8 Sample

Tháng 2

1/2/2018

Task 1: The table below shows the percentage of the population by age groups in one town who rode bicycles in 2011.

Task 2: Scientific research should be carried out and controlled by the governments rather than private companies. Do you agree or disagree?

Band 8 Sample

3/2/2018

Task 1: Mixed (Table & Pie): The pictures show information about average income and spending on food and clothes by an average family in a city in the UK.

Band 8 Sample

10/2/2018

Task 1: The pie charts show the results of a survey conducted by a university on the opinions  of full-time and part-time students about its services.

Task 2: The tradition that family gets together to eat meals is disappearing. What are the reasons? What are the impacts?

Band 8 Sample

24/2/2018

Task 1: Bar chart: The chart below shows the percentage of the population in the UK who consumed the recommended daily amount of fruit and vegetables in 2002, 2006 and 2010.

Task 2: Nowadays, some employers think that formal academic qualifications are more important than life experience or personal qualities when they look for new employees. Why is it the case? Is it a positive or negative development?

Band 8 Sample

Tháng 3

3/3/2018

Task 1: Bar chart.

Task 2: Some people think that newly built houses should follow the style of old houses in local areas. Others think that people should have freedom to build houses of their own style. Discuss both these views and give your own opinion.

Band 8 Sample [Task 2]

10/3/2018

Task 1: The table shows the amount of money given to developing countries by the USA, EU countries and other countries from 2006 to 2010.  (Figures are in millions of dollars).

Task 2: When designing a building, the most important factor is intended use of the building rather than its outward appearance. To what extent do you agree or disagree?

Band 8 Sample

15/3/2018

Task 1: Bar chart: The chart shows the proportion of people in a UK survey carried out in three different years who said they were interested in certain sports.

Task 2: Some people believe that it is more important to teach children the literature of their own country than other countries. Do you agree or disagree?

Band 8 Sample

24/3/2018

Task 1 : Pie chart: The charts below show the percentage of people aged 23-65 in different occupations in one UK town (Ashby) and in the UK as a whole in 2008.

Task 2 : Museums and art galleries should concentrate on works that show history and culture of their own country rather than works of the other parts in the world. To what extent do you agree or disagree?

Tháng 4

7/4/2018

Task 1: Line: The chart below shows the average cost of monthly contract for four different mobile (Cell) phones in a European country from January to September 2002, measured in euro.

Task 2: Some people think the government funding should not be used for supporting art and culture, while others think supporting cultural activities may be beneficial for the population and the culture. Discuss both these views and give your own opinion.

14/4/2018

Task 1: Mixed (Bar & Table).

Band 8 Sample [Task 2]

21/4/2018

Task 1: Line: The chart below shows the Japan’s population by age groups starting in 1960 and including a forecast to 2040. 

Task 2: Organized tour to remote areas and community is increasingly popular. Is it a positive or negative development for the local people and the environment?

26/4/2018

Task 1: The maps below show Hunderstone town at present and a proposed plan for it.

Task 2: It is more important to spend public money promoting a healthy lifestyle in order to prevent illness than to spend it on the treatment of people who are already ill. To what extent do you agree of disagree?

Tháng 5

5/5/2018

Task 1: The table illustrates the percentage of male and female in terms of weight in Vietnam from 1999 to 2009.

Task 2: These days people in some countries are living in a “throw-away” society which means people use things in a short time then throw them away. Causes and problems.

Band 8 Sample [Task 2]

12/5/2018

Task 1: The line graph below gives information about the percentage of women aged 15-64 in employment between 2003 and 2009.

Task 2: Some people think that a huge amount of time and money is spent on the protection of wild animals, and that this money could be better spent on the human population. To what extent do you agree or disagree with this opinion?

19/5/2018

Task 1: Mixed (Table & Line):  The table and graph below give information about cinema attendance in Australia between 1994 and 2002

Task 2: The range of technology available to people is increasing the gap between the rich and the poor. Others think it has an opposite effect. Discuss both views and give your opinions.

24/5/2018

Task 1: Pie chart.

Task 2: The media should include more stories which report good news. To what extent do you agree or disagree?

Band 8 Sample [Task 2]

Tháng 6

2/6/2018

Task 1: Pie chart: The charts below show the percentage of electricity consumed by different sectors in Eastern Australia in 2007 and 2010.

Task 2: Nowadays, international tourism is the biggest industry in the world. Unfortunately, international tourism creates tension rather than understanding between people from different cultures. To what extent do you agree or disagree with this opinion?

Band 8 Sample [Task 2]

9/6/2018

Task 1: Bar chart: The charts below show the number of magazines sold per person in five countries in 2000 and 2010, with projected sales for 2020.

Task 2: Traffic and housing problems could be solved by moving large companies, factories and their employees to the countryside. Do you agree or disagree?

Band 8 Sample [Task 2]

23/6/2018

Task 1: Table.

30/6/2018

Task 1: Bar chart.

Task 2: Large shopping malls are replacing small shops. Do you think it is a positive or negative development?

Tháng 7

7/7/2018

Task 1: The table below compares actual and predicted figures for populations in three different cities.

Task 2: Many people say that universities should only offer places to young students with highest marks, others say they should accept people with all ages, even if they did not do well at school. Discuss both views and give your own opinion.

19/7/2018

Task 1: Bar chart.

Task 2: Education for young people is important in many countries. However, some people think that the government should spend more money on education in adult population who cannot read and write. To what extent do you agree or disagree?

21/7/2018

Task 1: Line graph.

28/7/2018

Task 1: Bar chart

Task 2: Some people say that economic growth is the only way to end hunger and poverty, while others say that economic growth is damaging the environment so it should be stopped. Discuss both views and give your opinion.

Tháng 8

2/8/2018

Task 1: Line graph.

11/8/2018

Task 1: Bar chart.

Task 2: [IDP] Some people think that the best way to reduce crime is to give longer prison sentences. Others, however, believe that there are better alternative ways of reducing crime. Discuss both views and give your opinion.

Task 2: [BC] It is a natural process for animal species to become extinct (e.g. Dinosaur, dodos …) There is no reason why people should try to prevent this from happening. Do you agree or disagree?

18/8/2018

Task 1: Line graph.

Task 2: In the modern world, it is possible to shop, work and communicate with people via internet and live without any face-to-face contact with others. Is it a positive or negative development?

25/8/2018

Task 1: Bar chart

Task 2: For schoolchildren, their teachers have more influence on their intelligence and social development than their parents. To what extent do you agree or disagree?

Tháng 9

8/9/2018

Task 1: Maps/Diagrams.

Task 2: Given high unemployment rate, it is recommended that the government only provide primary education and no secondary education. What do you think?

13/09/2018

Task 1: Bar chart.

Task 2: Some people think that the most important thing about being rich is it gives a person the opportunity to help other people. Do you agree or disagree?

15/09/2018.

Task 1: Pie chart.

Task 2: Most of the world’s problems are caused by overpopulation. Do you agree or disagree?

18/09/2018 [Computer]

Task 1: Process: How cold water is collected.

Task 2: Competitiveness is a positive quality for people in most societies. How does competitiveness affect individuals? Is it a positive or negative trend?

29/09/2018

Task 1: Process  (glass recycling).

Tháng 10

11/10/2018

Task 1: Bar chart.

Task 2: Individuals can do nothing to improve the environment; only governments and large companies can make a difference. To what extent do you agree or disagree?

13/10/2018

Task 1: Bar chart.

Task 2: Many museums and historical sites are mainly visited by tourists but not local people. Why is this the case and what can be done to attract more local people to visit these places?

20/10/2018.

Task 1: Mixed (Table and Bar).

Task 2: In recent years, the family structure has changed, as well as family roles. What are the changes occurring? Do you think these changes are positive or negative?

27/10/2018.

Task 1: Two table.

Task 2: (Uncomfirmed) Sport is becoming a business with high income for professionals and more companies have involved in financial and in other ways. it is a positive or negative development?

Tháng 11

1/11/2018.

Task 1: Bart charts.

Task 2: Cycling is healthier and environmentally friendly form of transport. Nevertheless, cycling is getting less popular . What are the reasons of this trend? What can be done to make cycling more popular?

3/11/2018.

Task 1: Line

Task 2: There are more workers to work from home and more students to study from home. This is because computer technology is more and more easily accessible and cheaper. Do you think it is a positive or negative development?

10/11/2018.

Task 1: Pie chart.

Task 2: Some people think governments should spend money on faster means of public transport. However, others think money should be spent on other priorities (eg cost, environment)

17/11/2018.

Task 1: Line graph

Task 2: Nowadays, there is a trend that reports of media focus on problems and emergencies rather than positive development. Some people think it is harmful to individuals and to society. To what extent do you agree or disagree?

Tháng 12

1/12/2018:

Task 1: Bar chart

Task 2: Some people think that it is more effective for students to study in a group while others believe that it is better for them to study alone. Discuss both views and give your own opinion.

8/12/2018:

Task 1: Line

Task 2: Most people try to balance between work and other part of lives. Unfortunately, not many achieve this balance. Problems and solutions

13/12/2018: 

Task 1: Bar chart

Task 2: Some say that sports play an important role in society. Others think it is nothing more than a leisure activity China Mainland:

15/12/2018:

Task 1: Line (prices of different types of bread)

Bạn đang xem bài viết Tổng Hợp Đề Thi Dự Đoán Ielts Writing 2022 trên website Phusongyeuthuong.org. Hy vọng những thông tin mà chúng tôi đã chia sẻ là hữu ích với bạn. Nếu nội dung hay, ý nghĩa bạn hãy chia sẻ với bạn bè của mình và luôn theo dõi, ủng hộ chúng tôi để cập nhật những thông tin mới nhất. Chúc bạn một ngày tốt lành!